Belajar AutoCad

 

Belajar AutoCad

Kebanyakan orang tahu apa itu autocad. Bagi yang belum tahu AutoCAD adalah peisian atau software yang digunakan untuk melukis lukisan arkitek dan lukisan kejuruteraan. Ia digunakan secara meluas diseluruh dunia oleh firma-firma arkitek dan firma kejuruteraan. Menguasai AutoCad adalah satu kelebihan kepada anda. Bagi mereka –mereka yang bekerja dalam bidang teknikal menguasai autocad adalah aset kepada majikan mereka . Ini kerana bukan senang untuk menguasainya dan memakan banyak masa. Untuk mengusainya mestilah dengan minat yang mendalam dan kena banyak practice. Setengah-setengah orang mengambil kursus berbayar untuk belajar autocad. Itu pun setakat basic saja. Kalau nak lebih lagi kena bayar lagi.

Perisian AutoCad adalah perisian yang paling canggih dalam membuat lakaran-lakaran lukisan teknikal dan ukuran bagi jarak adalah sangat tepat dan jitu iaitu sehingga 0.0000001mm.

 

CARA MEMBUAT LINE, DIMENSION,FORMAT

Comments

 1. miramir abdul arelliano says:

  Rumah kampung keluasan 30′*40′*10′(tiang)
  (kayu)..agak2 berapa kosnya.

 2. Bos saya hendak membina pondok/Gazebo..keluasan pondok pertama 15′x50′ dan yg kedua 15′x25′..atap genting,tiang roman..kos pembinaan rm50k..kos tersebut mencukupi ataupun bagaimana

  • Salam RAYMOND JOSEPH,

   Pondok/gazebo bermakna tiada dinding…hanya lantai, tiang dan bumbung saja…pakai tiang roman lagi senang kerja…tapi roof beam en tk bagi tau samada kayu atau konkrit. Walaubagaimanapun samada beam kayu atau konkrit anggaran kos pembinaan bagi kedua2 gazebo itu sekitar 25k ~ 30k (urus sendiri)

 3. Ahmad Hamizi Md Nadzam says:

  Saya berminat untuk Belajar Autocad

Speak Your Mind

*

Powered by sweet Captcha