home

RAHSIA BINA RUMAH

bsra

Apa yang maksudkan di sini ialah mengurus sendiri pembinaan rumah anda. Tahukah anda bahawa anda boleh jimatkan duit anda berpuluh ribu ringgit jika anda mengurus sendiri kerja-kerja binaan rumah anda. Jika kos binaan sesebuah rumah dianggarkan RM 90,000.00 maka keuntungan yang diperolehi oleh kontraktor adalah RM 30 ribu. Bayangkan duit sebanyak ini sebenarnya adalah duit anda jika anda mengurus sendiri pembinaan rumah anda dan duit yang anda perlukan bagi membina dan menyiapkan rumah anda adalah cuma RM 60 ribu sahaja.

BACA SETERUSNYA

PANDUAN LENGKAP Bina Sendiri Rumah Anda

“Adakah Anda Sekarang Ini Bercadang Untuk Memiliki Rumah Sendiri? Jika Anda Ada Sebidang Tanah Lot Tapak Rumah Maka Saya Cadangkan Anda Membina Sendiri Rumah Anda” DAPATKAN EBOOK PANDUAN LENGKAP “BINA SENDIRI RUMAH ANDA” DAN BELAJAR RAHSIA DALAM ILMU BINAAN BANGUNAN SERTA KETAHUI KAEDAH BAGAIMANA MENGURUSKAN PEMBINAAN RUMAH WALAUPUN ANDA BUKAN SEORANG KONTRAKTOR BINAAN.

SETERUSNYA

Software Pengiraan Bahan Binaan

“Software ini direka bertujuan untuk mengira kuantiti bahan-bahan binaan yang akan digunakan kelak semasa kerja-kerja pembinaan. Sebagaimana kita semua maklum semua projek yang nak dilaksanakan perlu ada perancangan. Jadi dalam pembinaan rumah, anggaran kos bahan binaan yang terlibat merupakan faktor utama yang akan mempengaruhi perancangan dan budget kewangan kita. Oleh kerana kerja mengira bahan binaan secara “take off quantities” ini rumit, banyak dan perlu 100% perhatian, jika tidak akan ada item-item yang tertinggal dan tersalah kira, maka dengan adanya SOFTWARE PENGIRAAN BAHAN BINAAN tuan-puan tidak perlu lagi risau. Kaedahnya amat mudah hanya masukkan saja data-data yg dikehendakki, dan hanya satu klik saja anda akan dapat jawapannya sekelip mata.

SETERUSNYA

Android app -myQSapp

Ini adalah android app yang saya bina sendiri. Aplikasi myQSapp adalah ini adalah untuk pengiraan bahan-bahan binaan yg penting saja spt konkrit, kayu, besi, premix dll. Aplikasi ini sangat sesuai bagi sesiapa yang terlibat dalam industri binaan spt site supervisor, site QS, kontraktor kelas F,sub-cont. dan sesiapa yang ingin menguruskan sendiri pembinaan rumah mereka.

read more

Contoh Dan Pengiraan

“Ambil contoh rumah bungalow di Melaka yang ditawarkan oleh Pemaju Perumah sebagaimana artikel di atas. Harga rumah bungalow antara RM266k ~ RM419k. Harga purata : (266 + 419) / 2 = RM342.5k Maka Harga Rumah Bungalow yang sederhana dari segi keluasan dan rekabentuk adalah RM 342,000.00 sebuah. Tetapi kita andaikan lebih rendah iaitu = RM320.000.00 sebuah.

SETERUSNYA

Plan Preview

SILA PILIH SALAH SATU SAMADA PELAN BUNGALOW 1 tkt, 2 tkt ATAU SEMI-D.

SETERUSNYA

PERCUMA !!!! Software Anggaran Kos

SALAM SEJAHTERA….. Saya membina software ini adalah utk memudahkan sesiapa saja yang ingin membuat anggaran kos berdasarkan kadar harga kontraktor ataupun kadar harga tukang rumah iaitu RM/ka2. Walaupun pengiraanya tidaklah 100% tepat tapi ianya berada dalam kadar 5% samada melebihi atau kurang dari anggaran kos yang di calculate oleh software ini.

SETERUSNYA

PERCUMA !!! KAEDAH PENYELESAIAN

EBOOK PERCUMA...KAEDAH PENYELESAIAN KEPADA MASALAH DALAM MEMILIKI RUMAH SENDIRI BERIKUTAN HARGA RUMAH DI PASARAN YANG MELONJAK NAIK SETIAP TAHUN.Untuk lebih mudah membaca saya juga sediakan dalam format "Adroid Application".

SETERUSNYA

 banner2

  • banner

SOFTWARE

-
-: 1
-: 853149
SHARE ON FACEBOOK